Massage

y-ma no comments

Cupping20160804_cupping enkel

Vanwege de enorme dieptewerking bewijst cuppingmassage vooral zijn nut bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine en rugklachten.

Na een voorbereidende, ontspannende massage worden de cups op de, met olie ingesmeerde huid geplaatst. De bokaaltjes worden vacuüm gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd. Via diverse technieken, afhankelijk van de klachten, worden de cups voortbewogen. Hierdoor wordt een diepe doorbloeding verkregen over het volledig behandelde gebied.

Guashagua_sha_4

De Guasha massage is een traditionele massage uit China die al voor het begin van onze jaartelling toegepast werd om klachten te behandelen die door de afvalstoffen veroorzaakt worden. Door het schrapen met een jadesteen worden afvalstoffen beter afgevoerd en wordt de ziekte bestreden. De behandeling vindt plaats op de massagestoel of -tafel op de blote huid. Waar nodig zal de massage ook uitgevoerd kunnen worden met de handen, in plaats van de jadesteen.

Op plaatsen waar afvalstoffen of blokkades zitten, wordt de huid rood en verschijnen er rode tot zwarte vlekken die we Sha noemen. Ze lijken op bloeduitstortingen. Hierbij geldt: hoe donkerder de huid wordt, hoe meer afvalstoffen het lichaam verlaten en hoe ouder de blokkades zijn. De bloeduitstortingen verdwijnen vanzelf weer na 3 tot 7 dagen.

Tuina tui-na

TuiNa Therapie is een Chinese Medische Therapie en is naast acupunctuur en kruiden één van de therapieën die men in de Traditionaal Chinese Geneeskunde (T.C.M.) kent en wordt met name ingezet bij lichamelijke pijn klachten en stress gerelateerde klachten.

TuiNa (spreek uit twienaa) betekent letterlijk ‘duw’ en ‘greep’ en bestaat uit een grote variëteit aan verschillende massagetechnieken die op het lichaam worden uitgevoerd en daarnaast zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast.

Massage Winterswijk Ontspanningsmassage / Hotstone massage

Een ontspanningsmassage is een sensitieve manier van aanraken. Een belangrijk kenmerk is dat de grote verbindende strijkingen tijdens het masseren traag worden uitgevoerd zodat het lichaam en de geest van diegene die de massage ondergaat, de handen kan volgen. Er wordt veel olie gebruikt ter ondersteuning van het vloeiend masseren. Bij een ontspanningsmassage worden de grote verbindende strijkingen over het gehele lichaam gecombineerd met verschillende massagetechnieken.

Een ontspanningsmassage is bedoeld om te ontspannen. Door de massage en de sfeer er omheen ontspannen niet alleen de spieren maar ook de geest zal zich ontspannen. U bent even weg uit de sfeer van alledag. Even een uurtje helemaal voor u zelf, een moment van rust.