YMA is een onderdeel van YMA praktijk. Een praktijk voor Chinese geneeskunde. Sandra Yma Jansen is in 2010 begonnen met haar studie Chinese geneeskunde. Ze is begonnen met de BVO, basis vakopleiding, gevolgd door 2 jaar acupunctuur, 2 jaar Chinese Homeopathie, 1 jaar Tuina Massage en tot slot 2 jaar QiGong/TaiChi & 1 jaar diëtiek. Per 1 juni 2021 gaat YMA van start met QiGong/TaiChi in de GO te Leerdam. GO voorheen de Gymzaal Oost en nu het Stadspodium van Leerdam. QiGong is een verzameling TaiChi-stijl bewegingen gecombineerd met meditatie, massage en Energie oefeningen. Het werd 5000 jaar geleden beoefend door diverse Zen Monniken (SHAOLIN) om hun mentale en fysieke weerstand, conditie en kracht te trainen. Dit maakt QiGong de grootvader van Dao Yin Yoga en Mindfulness.

Meditatie, Dao Yin en Mindfulness, drie in één; QiGong TaiChi.

YMA MedZen is een onderdeel van YMA praktijk. Een praktijk voor Chinese geneeskunde van Sandra Yma Jansen. In 2010 is zij begonnen met haar studie Chinese geneeskunde;

  • 1 jaar BVO, basis vakopleiding,
  • 2 jaar acupunctuur,
  • 2 jaar Chinese Homeopathie
  • 1 jaar Tuina Massage
  • 2 jaar QiGong/TaiChi
  • 1 jaar diëtiek volgens de orthomoleculaire geneeskunde.

Per 1 juni 2021 gaat YMA van start met QiGong/TaiChi in de GO te Leerdam. GO voorheen de Gymzaal Oost en nu het Stadspodium van Leerdam. QiGong is een verzameling TaiChi-stijl bewegingen gecombineerd met meditatie, massage en Energie oefeningen. Het werd 5000 jaar geleden beoefend door diverse Zen Monniken (SHAOLIN) om hun mentale en fysieke weerstand, conditie en kracht te trainen. Dit maakt QiGong de grootvader van Dao Yin Yoga en Mindfulness.

QiGong is onderdeel van de Chinese bewegingsleer. Het betekent ‘het beheersen van en werken aan je levensenergie’. Deze bewegingsleer is eeuwen oud en heeft een positief effect op zowel je fysieke als mentale gezondheid. Het doel is om de energie in het lichaam in beweging te zetten zodat je lekkerder in je vel gaat zitten. Dit wordt bereikt door controle te krijgen op de stress niveaus. Door de controle terug te krijgen leer je de stress te managen. QiGong wordt wel eens Chinese yoga genoemd. Het is officieel geen yogavorm. Toch is het voor yogadocenten goed toepasbaar in een yogales en Yoga goed toepasbaar in een QiGong les.

Qi-Gongoefeningen zijn meestal opzichzelfstaande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt. Deze bewegingen worden enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een Qi-Gongoefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen.

Categories:

Comments are closed

YMA praktijk werkt aleen op afspraak en er kan tot maximaal 4 uur van te voren worden afgemeld.

BLOG

LINKS

Branche Vereniging

Koepel organisatie

Tao Chi Gong - QiGong Opleiding

SOHF - Opleiding Orthomoleculaire geneeskunde

OTCG - Opleiding Medische Qi Gong en Chinese kruiden

TCMA - Opleiding Acupunctuur en Chinese Kruiden

School voor homeopathie - Medische westers basis volgens plato/cpio

Qing Bai - Opleiding TCM basis en Acupunctuur