Meten is weten

Sinds kort werk YMA praktijk met de acugraph. Een software pakket die door middel van een sonde de meridianen kan meten. Via deze meting, naast het lezen van de tong en het voelen van de pols, kan er een gedetailleerde individuele chinese diagnose gesteld worden. Deze diagnose is van belang om tot een juiste en individuele behandelplan te komen. Om vervolgens een goed resultaat aan de cliënt te kunnen bieden.

Minder abstract

Het geheel aan behandelingen wordt voor de cliënt meer inzichtelijker. Via een staaf diagram of een welzijnscijfer worden de resultaten zichtbaar.

De kleur paars geeft aan dat er een disbalans zit die te groot is tussen de linker en de rechter meridiaan. Alle meridianen (0p 2 na) lopen links en rechts synchroon aan het lichaam In dit voorbeeld is de Long meridiaan uit balans. Zij heeft een tekort aan Yin. Links staat voor de vrouwelijke kant van het lichaam, Yin. Alle voedende en verzorgende functie van het lichaam. Rechts staat voor de mannelijke kant van het lichaam. Alle beschermende en bewegende functies van het lichaam, Yang.

De kleur blauw staat voor een tekort in de meridianen. In dit voorbeeld de Blaas. Met andere woorden de blaas meridiaan die samen met de Nier Meridiaan verantwoordelijk is voor de vochthuishouding en de hormoonhuishouding maar zeker ook de af/uitscheiding van afvalstoffen is verstoord. Zij schiet te kort.

De kleur rood staat voor een overschot in de meridiaan. In dit geval de Dunne Darm meridiaan. Een volte kan een stagnatie of een ophoping van energie, Bloed en of afvalstoffen. In dit geval de dunne darm kan dit puur het opslaan van de ontlasting zijn. Indien tijdens het vraaggesprek verder geen stoelgang problemen zijn aangegeven zal deze volte in de dunne meridiaan niet worden meegenomen in het behandelplan.

Ik ben dan ook beoordeeld door de Acugraph met een welzijnscijfer van een 5,1. Nog geen voldoende want daar werkt YMA praktijk wel naar toe.

Categories:

Tags:

Comments are closed

YMA praktijk werkt aleen op afspraak en er kan tot maximaal 4 uur van te voren worden afgemeld.

BLOG

LINKS

Branche Vereniging

Koepel organisatie

Tao Chi Gong - QiGong Opleiding

SOHF - Opleiding Orthomoleculaire geneeskunde

OTCG - Opleiding Medische Qi Gong en Chinese kruiden

TCMA - Opleiding Acupunctuur en Chinese Kruiden

School voor homeopathie - Medische westers basis volgens plato/cpio

Qing Bai - Opleiding TCM basis en Acupunctuur