Wanneer is er te veel of te weinig trek? Komt het ‘verlangen naar” spontaan of sluimert het continu op de achtergrond? Allemaal vragen die van belang zijn bij verschillende eetstoornissen, intimiteit/sex problematiek, bijwerkingen van medicijnen of diverse behandelingen. Zo ook bij het stoppen van een verslaving. Of deze verslaving nu roken, frisdrank of medicatie is. Allemaal geven ze (geen) trek, verlangens of zelfs honger naar……(vul maar in).

Normaal trek hebben, is een gezonde functie van het lichaam. Een alarm functie om te voorkomen dat we verhongeren, uitdrogen of zelfs uitsterven. Hierdoor wordt het te weinig trek zwaar onderschat. Bij een chronisch tekort of juist een chronisch te grote trek is deze alarm functie in de war. Dit kan zijn omdat de hormoon huishouding verstoord is na de meno- of peno-pauze. Het kan zijn dat de stofwisseling/het metabolisme uit balans is na een periode of tijdens een periode van extreme inspanning (mentaal of fysiek). Daarnaast kunnen het waterhuishouding en/of het zelf genezend vermogen in het lichaam gestagneerd zijn als bijwerking van medicatie of een behandeling in het ziekenhuis.

Acupunctuur helpt bij het bestrijden van (geen) trek, honger, behoefte of verlangen naar eten, drinken, roken of sex. Puur omdat de behandeling er op is gebaseerd de trek weg te nemen door het lichaam weer perfect te laten samen werken met zijn hormoon-, vocht- en stofwisseling huishouding.

Wilt u meer weten bel 06 21263703

Comments Are Closed!!!

Uit de praktijk

Meditatie

QiGong voldoet aan drie disciplines: Yoga, Meditatie en Mindfulness

YMA praktijk & COVID019

YMA praktijk nog niet open ivm Corona/COVIS-19 crisis

categorie

Archief