Hoofdpijn of migraine zijn klachten ten gevolge van verhoogde spierspanningen in nek en hoofd of van abnormale verwijding van de bloedvaten in het hoofd.

Oorzaken voor hoofdpijn als tumoren, hypertensie, auto-immuun processen als arteriitis temporalis zijn hierbij uitgesloten. De standaard chronische hoofdpijn behandeling die volgt is gebaseerd op pijnstillers of antimigrainemiddelen. Deze middelen bieden niet voor iedereen het gewenste resultaat. Daarnaast kennen deze medicatie bijwerkingen.

Een andere mogelijkheid om hoofdpijn te bestrijden is Chinese geneeskunde zoals acupunctuur of massage. Het grote voordeel van Chinese geneeskunde is dat er per persoon een individuele behandeling wordt aangemeten. Er zijn immers diverse redenen voor hoofdpijn of migraine:

  • Allergieën, Astma, slaap tekort,
  • Tekort aan bepaalde voedingsmiddelen of vocht,
  • Hormoonhuishouding of schildklier problemen,
  • Verwaarloosde hersenschudding of Whiplash,
  • Stress, depressie en angsten,
  • Medicatie, alcohol, koffie, zwarte thee,
Migraine acupunctuur

Acupunctuur bij hoofdpijn

De maatschappij zorgt voor een hectisch bestaan. Het licht van een beeldscherm geeft te veel stimulatie aan de hersenen waardoor het hoofd overbelast raakt. Met de mobiel en I-pad wordt er overal en in elke houding van deze tools gebruik gemaakt. Nog meer rede voor hoofdpijn of migraine, een verkeerde houding, stress op onze spieren en pezen, hoge werkdruk etc.

Het is raar dat voor alle diverse oorzaken voor hoofdpijn en migraine één behandeling bestaat? Dit verklaart daarom waarom één soort behandeling of medicatie niet iedereen met hoofdpijn of migraine zal helpen. In tegenstelling tot Chinese geneeskunde. Een Chinese diagnose is het antwoord op de vraag; waarom heeft deze persoon hoofdpijn of migraine? Komt het inderdaad door een verkeerde houding waardoor de spieren en pezen in de nek te hard trekken aan het hoofd? Zijn er functies in het lichaam verstoord, bijvoorbeeld van de galblaas, waardoor er te veel afvalstoffen in het lichaam blijven zitten?

Hierna volgt een individueel behandelplan, acupunctuur in combinatie met massage, bewegings-, voedingsadvies of Chinese kruiden. Hierdoor biedt Chinese geneeskunde als acupunctuur een gewenst resultaat zonder medicatie bij hoofdpijn of migraine.

 

Relevante links: http://www.hoofdpijnpatienten.nl/soorten-hoofdpijn/migraine/

Categories:

Comments are closed

YMA praktijk werkt aleen op afspraak en er kan tot maximaal 4 uur van te voren worden afgemeld.

BLOG

LINKS

Branche Vereniging

Koepel organisatie

Tao Chi Gong - QiGong Opleiding

SOHF - Opleiding Orthomoleculaire geneeskunde

OTCG - Opleiding Medische Qi Gong en Chinese kruiden

TCMA - Opleiding Acupunctuur en Chinese Kruiden

School voor homeopathie - Medische westers basis volgens plato/cpio

Qing Bai - Opleiding TCM basis en Acupunctuur