Waarom yma praktijk?

Omdat Sandra, de eigenaresse, de 5 pijlers van de Chinese geneeskunde heeft gestudeerd. Deze 5 pijlers zijn acupunctuur, kruiden/supplementen, Cupping/massage, voeding en Meditatie.

Hiermee is de Chinese geneeskunde een totaal pakket die kijkt naar de persoon in combinatie met de klachten en waarom het lichaam dit op dit moment niet zelf kan oplossen of genezen. Sandra kijkt tijdens de intake dus niet alleen naar de klacht maar wilt weten wie jij bent; je persoonlijkheid, je karakter en je Ego.

Tijdens de behandeling ontstaat er een samenwerking om door middel van de vijf pijlers tot een balans te komen, zowel lichamelijke als mentaal en leefstijl. De balans tussen “ik moet en ik wil”.

Dit alles om het lichaam in beweging te krijgen om zichzelf te herstellen en zichzelf kan blijven genezen.

Pas op Chinese geneeskunde kan je fysiek en mentaal een nieuw inzicht en overzicht geven voor een gelukkig leven

Wat is Acupunctuur en meer…

Acupunctuur is de herprogrammering van het lichaam. Het lichaam bestaat uit diverse meridianen en op deze meridianen zitten punten. Deze punten kun je aan of uit zetten. Net als een computer uit 0-tjes en 1-tjes bestaat, bestaat acupunctuur uit wel een naald (1-tjes) of geen naald (0-tjes)

De herprogrammering en soms zelfs een volledige reset zorgt voor beweging en het loslaten van blokkades. Deze blokkades kunnen zorgen voor pijnklachten en zeker ook klachten in verschillende stofwisselingen als die van de hormoon huishouding, spijsvertering, vochthuishouding, Stress-as balans en de energie huishouding.

De kruiden en supplementen leer binnen de Chinese geneeskunde werken samen met de acupunctuur. Daar waar de acupunctuur van buiten af het lichaam aanpakt, pakken de kruiden en supplementen dit van binnen uit aan. Dit is zeker in het begin van de behandeling nodig om het lichaam te ondersteunen en terug te brengen in zijn kracht. Zelfs met een chronische aandoening en/of medicatie gebruik kan de Chinese kruiden of supplementen uitkomst bieden voor nare bijwerkingen zonder de werking van de medicatie of specialistische behandeling te verstoren.

Cupping en massage biedt ondersteuning bij veel klachten ook al zijn dit geen pijn klachten. De cupping is een speciale techniek de door vacuüm kopjes op het lichaam te plaatsen. In plaats dat er druk wordt gegeven geeft het ruimte. Tijdens het bewegen van de vacuüm kopjes op de huid met behulp van massageolie komt het lichaam in een diepe ontspanning. Spanning is de belangrijkste rede voor pijnklachten. Dit kan mentale spanningen zijn en zeker ook fysiek door spierspanning.

Door de cupping en massage wordt de doorbloeding verbeterd wat voeding geeft aan spieren, pezen, aanhechting en facia. Dit bevordert de elasticiteit en daarmee de lichaamshouding. Daarnaast herstellen (sport)blessures sneller en biedt onderhoudt aan het lichaam waardoor betere sport prestaties geleverd kunnen worden.

Voeding (Orthomoleculair en Chinese voedingsleer) geeft handvaten om thuis met jezelf aan de slag te gaan. Het maakt je zelfstandig in je kwaliteit en kwantiteit van leven. Ook hier geld dat de voeding adviezen heel persoonlijk zijn en moeten passen in je dagelijkse leven.

Voor de een is gember thee heel helend maar dit kan voor de ander juist de klachten verergeren. Dit heeft met jouw lichaam te maken, hoe je leven er uit ziet en in welke fase van je leven je zit. Sandra helpt je de juiste balans te vinden wat goed voor je is en hoe dit relatief makkelijk voor elkaar te krijgen. Wees trots op je lichaam en geest, geef ze het cadeau te weten wat je eet en waarom.

Meditatie is een extraatje om tot rust te kunnen komen en in staat van ontspanning te komen. Door deze ontspanning kom je tot de kern van wie je bent en wilt zijn. Beter nog je komt tot inzicht hoe je dit kan en mag bereiken. Wanneer je bevestiging wilt dat je je dromen kunt waarmaken en het gewenste resultaat kunt bereiken in de situatie waarin je nu zit, dan geeft meditatie je dit.